Tijdens het Mediation Culinair arrangement Under Pressure ligt de nadruk op omgaan met druk tijdens het koken. Timemanagement en sterke samenwerking zijn erg belangrijk. De grote groep wordt door middel van een spel onderverdeeld in kleinere groepjes.

Elke deelnemer van een kleiner groepje krijgt een nummer. Elke deelnemer krijgt 15 minuten kooktijd. Elke groep krijgt een opdracht; bij voorbeeld: ‘maak een voorjaarssalade met een goed smakende dressing, belegde crouton of maak een lunch soep met een passend garnituur’.

Alle nummers 1 beginnen met het uitzoeken van de ingrediƫnten; alle nummers 2 nemen het over na 15 minuten en mogen 1 minuut overleggen en gaan verder met de bereiding van het gerecht dat wordt gemaakt. Alle nummers 3 nemen het na 15 minuten over en mogen het gerecht afmaken en mooi presenteren.

De deelnemers mogen tijdens het koken niet praten met de rest van de groep.

De chefkok is supervisor van het complexe proces en maakt het voor de groep mogelijk om deze uitdaging goed met elkaar aan te gaan.

Mediator Herman stelt ondertussen uitdagende vragen aan ieder groepje, waardoor er een boeiend bewustwordingsproces op gang komt over hoe ieder samenwerkt. Het belangrijkste mediation moment vindt plaats tijdens en na het genieten van het resultaat! Laat je verrassen en – daar komt ie weer – proef het verschil!

Terug naar het overzicht