Herstel van relaties aan een rijk gedekte tafel

Wat kun je verwachten als je aan een training en arrangement van Mediation Culinair hebt deelgenomen? Een event van Mediation Culinair creëert een unieke groepsbeleving die een verrijkend inzicht, een verfrissende ervaring en een concrete opdracht (nieuwe commitment) aan iedere deelnemer zal geven. Een verrijkend inzicht in hoe ‘het conflict’ of ‘de kwestie’ jou en je groep/familie heeft beïnvloed. Een verfrissende ervaring van werken aan herstel van relaties, of het nu klein of groot is. En ten slotte een concrete opdracht of taak om mee naar huis te nemen, en verder aan te werken. En dan hebben we het nog niet eens over de onvergetelijke herinnering aan eerlijk en heerlijk eten. Op die manier werk je op verschillende niveaus aan herstel van relaties – en dat aan een rijk gedekte tafel!

Proef het verschil

Proeven, letterlijk en figuurlijk, staat centraal in Mediation Culinair. Het verschil proeven, het verschil (leren) waarderen. Maar ook het goede proeven, proeven waarbij je stil staat bij wat voor jou belangrijk is. Bart werkt hierin met het geweldig inspirerende thema van ‘Comfort Food’, traditioneel voedsel waar je blij van wordt. Dat herinneringen oproept, vaak een nostalgisch gevoel geeft. Gerechten die je kunt koken als je jezelf wilt verwennen, of als het tegenzit. Comfort Food is vaak makkelijk te bereiden en bestaat uit herkenbare gerechten, vervaardigd met producten van top kwaliteit (biologisch bij voorbeeld, of uit slow food beweging). Het geurt heerlijk en ziet er prachtig uit. – In feite zijn alle arrangementen van Mediation Culinair op een of andere manier hiermee bezig.

In het letterlijke proeven gebeurt tegelijk heel veel in relationeel opzicht. Proef het verschil tussen de een en de ander; iedere deelnemer heeft een heel eigen positie in de groep, een eigen stem in het geheel, een eigen waarheid en beleving. De kunst is om deze verschillen goed te proeven en dan optimaal uit te buiten. In Mediation Culinair hebben we verschillende trainingen ontwikkeld waarin we hierop gericht zijn: samen de spanning op zoeken, daar waar het schuurt en daar waar het zelf wat ongemakkelijk kan worden, om juist daar te ontdekken hoeveel creatieve energie en positieve beleving ontstaat.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Kijk gerust eens rond op deze site en ‘proef de verschillen’ tussen de arrangementen, trainingen en locaties. Misschien weet je dan al wel heel snel waar je naar op zoek bent. Ben je een familie die iets te vieren heeft, of is er juist verdriet vanwege het naderend afscheid van een geliefd familielid, dan kun je kiezen voor de training “Special Moment” of “Warm Afscheid”. Hebt je een team en willen jullie samen eenvoudigweg een gezellige en ook leerzame middag plannen, dan kun je kiezen voor de basistraining “Proef de verschillen”.

Je kunt helemaal blanco erin stappen en uw groep, team of familie bij ons aanmelden. Dan zal er een telefonische kennismaking zijn, waarbij de vraag centraal staat: wat wil u ontdekken, leren of beleven? Daarmee gaan wij aan de slag en komen wij met een voorstel van een arrangement en training, en ook van een locatie. Als jullie je daarin kunnen vinden, gaan we een en ander voorbereiden door met iedere deelnemer contact te maken en een enquête rond te sturen. Daaruit halen wij de informatie om op maat je arrangement en training in te richten. We plannen samen het event in en we heten jullie dan van harte welkom en gaan met elkaar aan de slag. Na afloop (zowel direct als een week later) krijgt ieder de gelegenheid om te benoemen of te laten zien wat hij of zij ontdekt, beleeft en geleerd heeft.

Je kunt echter ook vanuit de site voor een arrangement, training en/of locatie kiezen. Wij denken met je mee, horen wat je wilt en verwacht, en regelen je unieke event. Tegelijk kan het ook zo zijn dat je echt concreet aanloopt tegen ingewikkelde groepsprocessen, conflicten of samenwerkingsproblemen. Dan gaan wij met jullie aan de slag om daarvoor een geschikte training en verrijkend arrangement te kiezen die aansluit op uw behoeften. In feite gebruiken we alle ‘kookinterventies’ als manieren om je relatie met elkaar te verdiepen en waar nodig te herstellen.

Concreet: ben je enthousiast geworden en wil je een afspraak maken, dan kun je ons mailen op info@mediationculinair.nl of bellen op 0624104077. Je krijgt dan een vragenlijst toegemaild waarin je aangeeft wat er speelt en waar je graag aandacht aan zou willen besteden, of waar je de nadruk op wilt leggen. Je kiest of wij adviseren een locatie, arrangement en/of training. In overleg plannen we een datum. Vervolgens vindt het Mediation Culinair event plaats volgens afspraak; en vervolgens evalueren we daarna jullie ervaring. Van harte welkom!